Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iulie 2018
Vizualizari: 1151
Comentează add

Proiectul a fost realizat de un tânăr de 22 de ani, cu finanţare din bani europeni, prin A. F. I. R. Directorul Chesnoiu, a spus că din august vor fi măsuri ptr alte produse agro.

Seră hidroponică ptr. roşii cherry inaugurată în comuna Toboliu, Jud.Bihor

radiojurnal

foto: Adriana Tudose / RRA

Prima seră hidroponică din nord-vestul României în care sunt cultivate roşii cherry a fost inaugurată ieri în comuna Toboliu din judeţul Bihor.

Proiectul a fost realizat de un tânăr de 22 de ani, care a avut parte de finanţare din bani europeni, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

De altfel, de la 1 august şi alţi tineri fermieri sau proprietari de ferme mici pot cere finanţare europeană prin submăsurile 6.1 şi 6.3, a declarat directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Adrian Chesnoiu a dat detalii cu privire şi la alte tipuri de finanţare europeană pentru agricultură.

Adrian Chesnoiu: Estimăm noi că undeva după 10 august ar cam trebui să dăm drumul la aceste măsuri, Submăsura 4.1, Submăsura 4.2, cea care ţine de componenta de procesare a produselor agricole prevăzute în anexa 1 la tratatul de finanţare a UE. La interesul pe care l-am văzut din partea beneficiarilor vom avea foarte multe proiecte depuse. Din păcate, aşa cum am mai spus-o public, agricultura românească are nevoie de foarte mulţi bani şi nu numai agricultura românească, agricultura românească şi zona rurală din România, înţelegând aici investiţiile destinate beneficiarilor publici. 

Potrivit calculelor făcute de Agenţie, de la preaderare până în prezent, în România s-au depus cereri de finanţare pentru investiţii derulate în mediul rural cu fonduri europene în valoare de aproape 18 miliarde de euro.


Etichete legumeseră hidroponicăroşii cherrytoboliuoradeaa.f.i.r.adrian chesnoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live