Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

3 Februarie 2015
Vizualizari: 972
Comentează add

Potrivit informaţiilor de pe teren, luptele se dau acum în jurul unor puncte-cheie, în special noduri rutiere şi feroviare.

Separatiştii pro-ruşi continuă ofensiva în estul Ucrainei

alexandru-beleavski

Parcare distrusă de obuze, într-o zonă rezidenţială din oraşul Mariupol. Foto: captură youtube.com/RT.

Liderii separatiştilor pro-ruşi din Ucraina au anunţat că vor să mobilizeze aproximativ 100.000 de oameni pentru a-şi continua ofensiva în teritoriile de est.

Potrivit informaţiilor de pe teren, luptele se dau acum în jurul unor puncte-cheie, în special noduri rutiere şi feroviare, iar armata ucraineană a anunţat că cinci soldaţi şi şapte civili au fost ucişi în confruntările din ziua precedentă.  

Separatiştii au continuat ofensiva și afirmă că sunt aproape de a încercui mai multe mii de militari ucraineni, este vorba de un intrând stretgic în teritoriul controlat de Doneţk.

Elementul nou, este că, pentru prima dată, operatiunea aceasta este dusă împeună de forţele celor dou entităţi separatiste, Doneţk şi Lugansk.

Sucecesul militare le-au permis separatiştilor să dezavueze practic acordurile de la Minsk, ei refuzând să recunoască în prezent una din principalele lor clauze din memorandumul din 19 septembrie şi anume linia de dezangajare a trupelor faţă de care ar urma să fie realizată retragerea armamentelor grele, care este un punct cheie al posibilului acord de pace.

În prezent însă, separatiştii doresc ca ea să fie actualizată la linia frontului, deci în avantajul lor, ceea ce Kievul desigur le respinge, asta cauzând şi eşecul ultimei reuniunii a grupului de contact de la Minsk.

Rusia, până în prezent, nu s-a pronunţat asupra noilor condiţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declarând doar că Vladimir Putin este serios îngrijorat de continuarea ostilităţilor şi vărsărilor de sânge şi face apel la toate părţile conflictului să pună capăt acţiunilor militare.


Etichete separatiști pro-rușiUcrainaarmata ucraineanămobilizareDonețkLuganskgrupul de contact de la Minsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live