Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 August 2021
Vizualizari: 237
Comentează add

Senatul va fi convocat azi în sesiune extraordinară

alina-stanuta

   Foto: Arhivă.

Senatul va fi convocat miercuri, 4 august, în sesiune extraordinară pentru o informare privind adoptarea de către Guvern, pe 28 iulie, în vacanţa parlamentară, a Ordonanţei de Urgenţă care reglementează posibilitatea accesării de către unităţile administrativ-teritoriale a unor împrumuturi de la Trezoreria Statului.
 
Premierul Florin Cîţu preciza la finalul şedintei de Guvern de săptămâna trecută că este un document asteptat, deoarece se reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi în valoare totală de 630 de milioane de lei la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcţie de perioada de rambursare: până la 3 ani, respectiv până la 5 ani.
 
Potrivit Constituţiei, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă sesizată, Senatul în acest caz, şi după publicarea ei în Monitorul Oficial.
 
Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, membrii Camerei sesizate se convoacă în mod obligatoriu în cinci zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere.
 

Etichete senat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live