Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

27 Octombrie 2017
Vizualizari: 1132
Comentează add

În Senatul spaniol, dezbateri privind decretul guvernului de suspendare temporară a regimului de comunitate autonomă a Cataloniei.

Senatul spaniol dezbate suspendarea autonomiei catalane

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Premierul spaniol, Mariano Rajoy. Foto: Arhivă.

Plenul Senatului spaniol dezbate la această oră decretul guvernului privind suspendarea temporară a regimului de comunitate autonomă a Cataloniei.

La Barcelona, pe de altă parte, secesioniştii au depus un document prin care cer proclamarea independenţei şi a unei republici catalane.

Premierul Mariano Rajoy a deschis dezbaterile, care ar putea dura până după-amiază, cu un discurs în care a subliniat necesitatea aplicării Articolului 155 din Constituţie, din cauza situaţiei extraordinare şi grave pentru multe persoane din Catalonia şi din Spania.

Catalonia trebuie protejată nu de imperialismul spaniol, cum spun unii, ci de pericolul acestei minorităţi care se erijează în proprietara ei, care vrea să îi supună pe toţi catalanii unei doctrine, a remarcat premierul.

Suspendarea autonomiei catalane înseamnă demiterea guvernului regional de la Barcelona şi organizarea unor alegeri anticipate pentru restabilirea legalităţii în Catalonia.

La Barcelona legislativul regional, care se reuneşte la această oră pentru a decide un răspuns la măsurile Madridului, a primit un document al partidelor secesioniste care au cerut proclamarea republici.


Etichete senat spaniacataloniapremier mariano rajoybarcelonamadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live