Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

8 August 2017
Vizualizari: 2257
Comentează add

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în sesiune extraordinară pentru a lua act de ordonanţele de urgenţă emise de Guvern în ultima perioadă.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în sesiune extraordinară

alina-stanuta

 Foto: Arhivă - cdep.ro.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit în sesiune extraordinară pentru a lua act de ordonanţele de urgenţă emise de Guvern în ultima perioadă.

Conducerea Senatului, reunită în şedinţă a Biroului Permanent, a decis trimiterea către comisiile de specialitate a celor 9 ordonanţe de urgenţă ale guvernului.

Printre acestea se numără cea privind pensiile de serviciu, plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 8500 de lei lunar sau ordonanţa de urgenţă prin care salariile poliţiştilor se majorează cu 10%.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că senatorii din comisiile de specialitate au termen până la finalul lunii august să înainteze avizele şi rapoartele necesare.

Plenul Senatului nu s-a putut reuni din lipsa de cvorum, dar conducerea Senatului a explicat că ordonanţele de urgenţa adoptate şi depuse la Parlament sunt în vigoare, pentru că a fost îndeplinite condiţiile constiuţionale.

În ceea ce priveşte Camera Deputaţilor, nu a existat cvorum la şedinţa Biroului Permanent, dar repartizarea la comisiile de specialitate a două ordonanţe de urgenţă în domeniul învăţământului s-a putut face prin decizia plenului.

Opoziţia susţine că nu au fost respectate prevederile consituţionale de convocare şi desfăşurare a sesiunii extraordinare şi ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale. 

 


Etichete SenatCamera Deputaţilorsesiune extraordinară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live