Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

20 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1408
Comentează add

Comisia juridică din Senat apreciază că reluarea votului în cazul senatorului Mircea Diaconu poate avea loc "numai pentru motive temeinice". Recomandarea este trimisă plenului.

Senatul discută reluarea votului în cazul Mircea Diaconu

ioana-dogaru

Mircea Diaconu. Foto: Agerpres.

Comisia juridică a Senatului şi-a menţinut cu unanimitate de voturi raportul iniţial privind solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de reluare a discuţiilor privind revocarea din funcţie a senatorului liberal Mircea Diaconu, declarat incompatibil de către ANI.

Senatorii din comisia juridică apreciază că reluarea votului în cazul senatorului liberal Mircea Diaconu poate avea loc "numai pentru motive temeinice" şi prin acordul tuturor liderilor de grup.

Preşedintele comisiei juridice, senatorul Toni Greblă, afirmă că nu poate fi recomandat altceva, precizând că punctul de vedere legal al comisiei juridice urmează să fie trimis plenului.

Redactorul RRA Alina Stănuţă transmite că senatorii se vor reuni în şedinţă începând cu ora 12.00

Preşedintele Traian Băsescu a transmis conducerii Senatului o scrisoare în care solicita reluarea dezbaterilor privind revocarea din funcţia de senator a lui Mircea Diaconu, ca urmare a stării de incompatibilitate în care acesta se află.

Preşedintele precizeaza în documentul amintit că solicitarea sa ''nu este o cerinţă personală, ci o condiţionalitate asumată de România în cadrul MCV''.

Traian Băsescu avertizează că ignorarea unor hotărâri judecătoreşti poate afecta raportul de ţară.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti.

ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Mircea Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Mircea Diaconu a susţinut, în apărarea sa, că, în 2008, când a fost ales senator, legislativul a a considerat că poate îndeplini simultan cele două funcţii.


Etichete Mircea Diaconuvotparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live