Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

18 Iulie 2022
Vizualizari: 1500
Comentează add

Potrivit Constituţiei, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere, în procedură de urgenţă, la o cameră parlamentară.

Senatul, convocat în sesiune extraordinară

petruta-dinu

Foto senat.ro

Senatul a fost convocat peste o oră în sesiune extraordinară pentru ca parlamentarii să fie informaţi, potrivit Constituţiei, despre depunerea de către guvern a unor ordonanţe de urgenţă aprobate în şedinţele executivului de săptămâna trecută.

Unul dintre aceste acte normative se referă la organizarea de concursuri pentru ocuparea unor posturi didactice sau nedidactice în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior.

Şedinţa extraordinară a Senatului, convocată astăzi de Biroul Permanent, se va desfăşura în format hibrid, ulterior avizele şi rapoartele pentru ordonanţele de urgenţă vor fi finalizate de comisiile de specialitate.

Potrivit Constituţiei, o ordonanţă de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere, în procedură de urgenţă, la o cameră parlamentară.

Este de aşteptat ca şi la Camera Deputaţilor să fie stabilită o sesiune extraordinară în următoarea perioadă, penrtu a adopta ca prim for legislativ protocoalele de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei.


Etichete senatsesiune extraordinară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live