Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Februarie 2021
Vizualizari: 507
Comentează add

Senatul a respins, în ședința de plen de astăzi propunerile legislative de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală inițiate de PSD în legistlatura anterioară.

Senatul a respins propunerile PSD de modificare a Codurilor penale

radiojurnal

 Foto Arhiva/ Agerpres

Senatul a respins, în ședința de plen de astăzi propunerile legislative de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală inițiate de PSD în legistlatura anterioară și care au fost declarate neconstituționale de Curtea Constituțională.
 
Senatorii au votat în favoarea respingerii celor două proiecte, fiind înregistrate 87 de voturi pentru și 48 de abțineri.
 
În cadrul dezbaterilor, senatorul PNL Iulia Scântei a afirmat că votul de respingere este datorat fiecărui român care a ieșit în stradă împotriva modificărilor legislative în domeniul justiției.
 
În schimb, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că grupul său parlamentar se abține de la vot, motivând că acest subiect are nevoie de o analiză mai amplă.
 
Propunerile legislative de modificare a Codului Penal vor fi înaintate Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz.
 
(PH)

Etichete Senatcoduri penalerespingerePSD(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live