Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

11 Decembrie 2019
Vizualizari: 1154
Comentează add

Senatul a decis amânarea pensionării anticipate a magistraţilor

alexandra-cristea

 Foto Arhiva/ Agerpres

Senatul a decis, în unanimitate, amânarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor până la 1 ianuarie 2022, menţinându-se pentru următorii doi ani vechimea minimă de 25 de ani.

De asemenea, senatorii au mai hotărât să amâne pentru 1 ianuarie 2021 data de la care numărul judecătorilor în completele inferioare va creşte de la doi la trei.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali: Apreciind că rezolvarea celor două probleme și constatând că a existat înțelepciunea de a face prorogarea pe doi ani de zile pentru a nu ne trezi la anul, în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, cu aceeași discuție, și, totodată, având în vedere prorogarea modificărilor având în vedere formarea profesională a magistraților, așa cum am spus - consecvenți - celor care le-am declarat și modului cum am votat ieri în Comisia juridică, Partidul Național Liberal va vota această lege.

Realizator: Pe de altă parte, social-democratul Şerban Nicolae susţine că, după acest vot, intenţia guvernului de a-şi angaja răspunderea pe proiectul de modificare a legilor justiţie rămâne fără obiect.

Şerban Nicolae: Din punctul nostru de vedere, toate declarațiile politice referitoare la o eventuală asumare a răspunderii pe chestiuni legislative care privesc statutul judecătorilor și procurorilor sau organizarea judiciară nu își mai găsesc astăzi fundamentul. Astăzi, după votul pe care îl va da plenul Senatului, adoptând o lege cu caracter organic, foarte importantă, lucrurile erau rezolvate de mult. Dacă există bună intenție, legea poate fi promulgată încă de această săptămână.

Realizator: Cele două modificări au fost făcute prin amendamente aduse proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 92 din 2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Senatul este for legislativ decizional pentru acest act normativ, transmite reporterul RRA Alexandra Cristea.
 


Etichete senatpensionarea anticipată a magistraţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live