Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

10 Noiembrie 2021
Vizualizari: 682
Comentează add

Camera de Comerț și Industrie a României obține, prin lege, cu titlu gratuit, din partea statului, terenurile pe care își desfășoară activitatea și care nu sunt revendicate.

Senatul a aprobat cererea de reexaminare asupra legii Romexpo

amalia-bojescu

  Romexpo. Foto: wikipedia.org

Senatorii au aprobat, cu majoritate de voturi, cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis asupra legii Romexpo, prin care Camera de Comerț și Industrie a României obține cu titlu gratuit, din partea statului, terenurile pe care își desfășoară activitatea și care nu sunt revendicate. Votul pozitiv a fost salutat de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Daniel Fenechiu: Este lăudabil faptul că am reuşit totuşi, după opt luni de discuţii, de dezbateri mai ales în spațiu public, să ajungem la un raport comun și să dăm Camerei de Comerț și Industrie ceea ce deja are, dar nu poate folosi și anume dreptul de proprietate asupra terenului pe care se găsesc clădirile Camerei, care a fost întotdeauna al Camerei și care este firesc să fie în continuare al Camerei de Comerț și Industrie.
 
USR, care a votat împotrivă, afirmă că prin această lege statul pierde terenuri de aproape jumătate de miliard de euro, bani care ar putea fi utilizați pentru construirea de spitale sau drumuri.
 
Senatorul USR, Narcis Mircescu: Este vorba de devalizarea statului român de 46 de hectare în cea mai bună zonă a Capitalei, cu o valoare estimată în zona sutelor de milioane de euro. Discutăm de 400 sau 500 de milioane de euro, pe care noi, prin vot, îi dăm gratis.
 
Cererea de reexaminare urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este for decizional, precizează redactorul Iulia Gherman.

Etichete romexpolegesenatreexaminarepnlusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live