Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iulie 2012
Vizualizari: 1633
Comentează add

Numele senatorului Cezar Măgureanu apare într-un dosar în care sunt anchetaţi membrii unui grup infracţional organizat specializat în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA.

Senatorul Cezar Măgureanu este cercetat de procurori

florin-lepadatu

Senatorul Cezar Măgureanu. Foto: Agerpres

Senatorul Cezar Măgureanu este cercetat de procurori, numele său apărând într-un dosar în care sunt anchetaţi membrii unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare.

Sunt cercetaţi, de asemenea, directori ANAF şi comisari de la Garda Financiară, prejudiciul creat fiind de peste 40 milioane de euro anual, arată un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Cezar Măgureanu respinge acuzaţiile aduse de procurori, afirmând că este un om integru, care provine dintr-o familie bună şi foarte cunoscută în Giurgiu.

"Este ruşinos ceea ce se întâmplă. Am o familie sănătoasă, serioasă, nu am făcut nimic care să contravină legilor, nici acum şi nici înainte de 1989", a spus Cezar Măgureanu.

Pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea au loc peste 250 de percheziţii domiciliare cu scopul de a destructura un grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA. 

La activitatea infracţională a învinuiţilor ar fi contribuit şi senatorul Cezar Măgureanu precum şi comisari în cadrul Gărzii Financiare, susţin procurorii.

Cercetările indică faptul că, în perioada 2010-2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual. 

În mod concret, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr.

În acest caz complex vor fi aduse la audieri 125 de persoane, mai precizează procurorii.


Etichete Cezar Măgureanuprocurorigrup infracţionalsenator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live