Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

1 Februarie 2016
Vizualizari: 779
Comentează add

Partidele parlamentare şi-au fixat priorităţile pentru următoarele luni, care vor fi marcate de pregătirile pentru alegerile locale.

Senatorii şi deputaţii îşi reiau, astăzi, activitatea

iulia-gherman

Foto: rador.ro.

Senatorii şi deputaţii îşi reiau, astăzi, activitatea, începe sesiunea parlamentului.

La Senat, şedinţa Biroului Permanent e programată la 13.00, iar de la 16.00 încep lucrări în plen.

La fel şi la Camera Deputaţilor, la 13.00 se vor desemna vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii şi de la 16.00 se deschid lucrările în plen.

Cât despre priorităţi, la Camera Deputaţilor, de exemplu, preşedintele acestui for, Valeriu Zgonea, cere Comisiei Juridice şi liderilor grupurilor parlamentare să stabilească un calendar clar pentru reluarea dezbaterilor asupra Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Numai elaborarea unui pachet legislativ coerent dă un semnal puternic la Bruxelles, că parlamentul susţine activitatea justiţiei şi este pe deplin angajat pentru ridicarea monitorizării Comisiei Europene la adresa României, spunea Valeriu Zgonea.

Partidele parlamentare şi-au fixat priorităţile pentru următoarele luni, care vor fi marcate de pregătirile pentru alegerile locale.

Modificarea legii dării în plată, pentru care şeful statului Klaus Iohannis a cerut parlamentului reexaminarea, ţine capul de afiş.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că legea trebuie să sprijine cetăţenii aflaţi în incapacitatea de a-şi plăti creditele lunare pentru achiziţionarea unei locuinţe şi, în acelaşi timp, să nu afecteze major sistemul bancar.

"Din partea noastră a fost mandatat domnul Ştefan Viorel, vicepreşedintele partidului şi preşedintele Comisiei de Buget-finanţe, pentru a coordona din partea PSD discuţiile atât cu sistemul bancar, cât şi cu alte asociaţii care sunt interesate de acest proiect de lege. Nu dorim ca acest proiect de lege să sprijine în vreun fel dezvoltatori imobiliari", a spus Liviu Dragnea.

Social-democraţii mai doresc, între altele, punerea de acord a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi reluarea dezbaterilor pentru modificarea legii Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, motivată de criticile aduse de Comisia Europeană la adresa României în ultimul raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

În privinţa legii dării în plată, PNL insistă pentru crearea unei comisii care să coaguleze toţi factorii decidenţi, parlament, guvern şi reprezentanţii sistemului bancar.

Partidul are pregătite şi iniţiative legislative care vizează prevenţia în domeniul sănătăţii şi stoparea declinului demografic, a subliniat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Nu credem că este suficientă propunerea care a fost votată ca lege de creştere a alocaţiei copilului la 84 de lei, ci va fi nevoie să creştem alocaţia la 200 de lei", a afirmat Alina Gorghiu.

UDMR vrea să contribuie la dezbaterea şi aprobarea legii salarizării unitare şi are, totodată, pe masa de lucru proiecte legate de drepturile minorităţilor naţionale.

Parlamentarii alianţei liberalilor şi democraţilor vor pleda, între altele, pentru reorganizarea cooperativelor agricole şi pentru dezvoltarea conceptului de fermă de familie.

Senatorii şi deputaţii UNPR vor susţine documente legislative referitoare la înfiinţarea de noi creşe sau impozitarea marilor averi, iar cei ai Mişcării Populare au definitivat un pachet de legi privind depolitizarea instituţiilor statului. 


Etichete senatorideputați sesiune parlamentarăprioritățipartidealegeri localepsdliviu dragneapnlalina gorghiuudmrunpr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live