Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

1 Septembrie 2020
Vizualizari: 870
Comentează add

Senatul și Camera Deputaților, convocate pe 1 septembrie în cea de-a doua sesiune ordinară a acestui an

Senatorii și deputații, convocați în a doua sesiune ordinară a acestui an

amalia-bojescu

Foto: Agerpres.

Senatorii și deputații încep astăzi o nouă sesiune ordinară, ultima din această legislatură.

Sesiunea ordinară anterioară s-a desfășurat atipic, pe fondul pandemiei de COVID-19, atât deputații, cât și senatorii întrunindu-se în mare parte în ședințe de plen și în comisii online. Amalia Bojescu relatează.

Reporter: În prima zi de lucru a sesiunii ordinare vor fi alese conducerile celor două Camere ale Parlamentului, fiind desemnați, prin vot, vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților.

În analiza parlamentarilor va fi proiectul de rectificare bugetară, aprobat deja de guvern și care trebuie să primească și votul în cele două Camere. Proiectul va fi dezbătut mai întâi în comisiile de specialitate.

Pe agenda senatorilor și deputaților se află mai multe proiecte legislative și ordonanțe ale guvernului privind măsuri în domenii precum sănătatea, educația sau protecția socială, în contextul epidemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, își va continua activitatea, cel puțin pentru încă 30 de zile, Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat în aprilie la cules de sparanghel în Germania.

Au fost audiate deja mai multe persoane și s-au strâns documente de la companiile care au transportat muncitori sezonieri către Aeroportul din Cluj - susțin membrii Comisiei.

Pentru clarificări au fost invitați la audieri ministrul de interne, Marcel Vela, cel al transporturilor, Lucian Bode, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă din Cluj, ai unor firme de transport și de intemediere de forță de muncă.

Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, PRO România  și ALDE.

(RS)


Etichete parlamentconvocaresesiune ordinaradeputatisenatori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live