Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2021
Vizualizari: 143
Comentează add

Senatorii americani au votat ieri să continue procesul lui Donald Trump, primul din istorie, care vizează un fost președinte al Statelor Unite.

Senatorii americani au votat marţi continuarea procesului lui Donald Trump

radiojurnal

 Foto Agerpres

Senatorii americani au votat ieri să continue procesul lui Donald Trump, primul din istorie, care vizează un fost președinte al Statelor Unite.

În perioada în care s-a aflat la Casa Albă, Donald Trump a mai trecut printr-o procedură de punere sub acuzare.

Cea actuală a fost declanșată pentru rolul pe care fostul președinte l-a avut în incitarea manifestanților care au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie.

Senatul a decis ieri că procesul de punere sub acuzare a fostului președinte Trump pentru incetarea atacului din 6 ianuarie împotriva Capitoliului este constituțional.

Şase senatori republicani s-au alăturat democraților care au votat în favoarea continuării procesului împotriva lui Donald Trump, intentat în Senat de democrații din Camera Reprezentanților.

Avocații lui Donald Trump au argumentat că procesul ar fi neconstituțional pentru că acesta nu mai este președinte.

Congresman-ul democrat Jamie Raskin, fost profesor de Constituție, care conduce echipa acuzării, formată din nouă democrați din Camera Reprezentanților, deschis ieri procesul, cerând Senatului să nu permită ca un președinte să capete imunitate pentru orice face în ultima sa lună la Casa Albă.

Jamie Raskin - Oricine poate vedea de ce acest fapt ar fi foarte periculos. Îl invită practic pe președinte să profite pentru a face tot ce vrea înainte de a pleca de la Casa Albă, inclusiv de a folosi mijloace violente pentru a bloca ușa Casei Albe, pentru a se agăța de putere cu orice preț și pentru a bloca transferul pașnic al puterii.

Raskin a prezentat senatorilor un montaj video, profund tulburător care mixează imagini ale violențelor de la Capitoliu, cu apelurile lui Trump din 6 ianuarie, cerându-le suporterilor săi să meargă la Capitoliu pentru a-și lua ţara înapoi.

Jamie Raskin: Au murit oameni în acea zi. Domnilor senatori, aceasta nu poate fi viitorul nostru! Nu poate fi viitorul Americii!


Etichete (ii)trumpsenatproces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live