Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iunie 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

Semnificaţia Rusaliilor

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

În a doua zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Sfânta Treime.
 
A treia persoană a Treimii - Sfântul Duh - este sărbătorit, astăzi, deoarece la al doilea Sinod Ecumenic de la Constantinopol, din anul 381, a fost respinsă învăţătura lui Macedonie care susţinea că Sfântul Duh este o creatură.
 
Sfinţii Părinţi au hotărât că acesta "purcede din Tată şi este împreună cu Tatăl şi cu Fiul închinat şi mărit", formând astfel Sfânta Treime.
 
Fiind una dintre cele mai vechi şi mai importante sărbători ale creştinătăţii, Rusaliile sunt prăznuite încă de pe vremea Sfinţilor Apostoli.
 
Ieri, în prima zi de Rusalii, credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici au sărbătorit Pogorârea Sfântului Duh în ziua Cincizecimii.
 
Credincioşii au dus la biserică frunze de nuc, pentru a fi sfinţite, acestea semnificând limbile de foc ce au coborât asupra apostolilor, la Ierusalim, la 50 de zile de la Învierea Mantuitorului.
 
În cuvântul de învăţătură, Patriarhul Daniel a vorbit despre ce înseamnă Biserica în viaţa creştinilor şi semnificaţia acestei zile:
 
Biserica înseamnă adunarea oamenilor în iubirea preasfintei Treimi, prin credința în Iisus Hristos. De ce Hristos Domnul este capul bisericii? Pentru că în el s-au unit prima dată firea dumnezeiască cu firea omenească, într-un mod indestructibil si veşnic, deci Duhul Sfânt ajută prin lucrarea sa la întruparea sau în omenirea fiului lui Dumnezeu celui veșnic. Acum, la Rusalii, la Cincizecime, Duhul Sfânt nu pogoară doar asupra unei persoane, ci asupra multor persoane și se formează trupul tainic al lui Hristos, care este Biserica.

Etichete RusaliiSfânta Treime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live