Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

24 Aprilie 2016
Vizualizari: 894
Comentează add

Ieri, în ajun, mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat la procesiuni în ţară, dar şi în eparhiile ortodoxe româneşti din străinătate.

Semnificaţia Duminicii Floriilor

remus-radulescu

Procesiune de Florii în Bucureşti. Foto: Arhiva/Basilica.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în Duminica Floriilor, sărbătoare care aminteşte de intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim înainte să fie răstignit pe cruce.

Ieri, în ajun, mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat la procesiuni în ţară, dar şi în eparhiile ortodoxe româneşti din străinătate.

La pelerinajul de la Bucureşti, care a avut loc pe traseul mânăstirea Radu Vodă - catedrala patriarhală au venit mii de oameni care au luat ramuri de salcie sfinţite şi s-au rugat.

Cu ziua de Florii începe ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor, în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii.

Iisus Hristos a intrat în Ierusalim acum aproape 2000 de ani ca un om umil, călare pe un măgar, dar era aclamat de mulţime ca un împărat. Evangheliile spun că oamenii îl primeau aşa pentru că auziseră de minunea pe care Iisus o făcuse nu cu mult înainte, învierea lui Lazăr.

Entuziasmul mulţimii nu era împărtăşit şi de liderii religioşi ai evreilor. Ei vedeau în Iisus un blasfemitor şi plănuiau să îl pedepsească. Planul avea să le reuşească peste câteva zile, în ziua de vineri, când Iisus avea să fie răstignit.

Intrarea Domnului în Ierusalim deschide Săptămâna Patimilor, cele mai dramatice zile din viaţa lui Iisus.

În amintirea întâmpinării Domnului în cetatea Ierusalimului cu ramuri de finic, credincioşii care participă astăzi la liturghie vor primi ramuri de salcie sfinţite printr-o rugăciune specială rostită de preoţi la sfârşitul slujbei.


Etichete Semnificaţia Duminicii FloriilorIisus HristosIerusalimPostului PaştilorSăptămâna Patimilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live