Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE (emisiune conf.Legii 41) Marţi, 13 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

16 August 2018
Vizualizari: 782
Comentează add

Semnalele de tip wireless pot penetra bagajele pentru a măsura dimensiunea obiectelor metalice sau pentru a estima volumul lichidelor, susţin cercetătorii

Semnalul wi-fi poate fi folosit pentru depistarea armelor şi explozibililor

rador

  Foto: bbc.com

Potrivit unui studiu condus de Universitatea Rutgers din New Jersey, banalul semnal wi-fi ar putea fi folosit pentru depistarea armelor şi explozibililor în spaţiile publice. Semnalele de tip wireless pot penetra bagajele pentru a măsura dimensiunea obiectelor metalice sau pentru a estima volumul lichidelor, susţin cercetătorii.

Conform testelor iniţiale, precizia acestui sistem este de cel puţin 95 de procente şi ar putea consitui o alternativă ieftină a sistemelor de securitate din aeroporturi.

Echipa de cercetători din cadrul studiului a testat 15 tipuri de obiecte şi şase de genţi. Sistemul wi-fi a avut o rată de succes de 99 de procente în privinţa recunoaşterii obiectelor periculoase, 98 de procente în privinţa metalelor şi 95 la sută privind lichidele. În cazul obiectelor împachetate în bagaje, rata de acurateţe a scăzut la 90 de procente.

Acest posibil nou tip de sistem necesită un dispozitiv de tip wi-fi cu două sau trei antene şi poate fi integrat în reţele existente de tip wi-fi. Sistemul funcţionează analizând ce se întâmplă atunci când semnalele wireless pătrund şi vibrează la contactul cu obiecte sau alte materiale.

Sistemul ar putea fi folosit în muzee, stadioane, parcuri tematice şi şcoli sau în orice spaţiu public cu risc ridicat. "În spaţii publice mari este dificil să se instaleze o infrastructură scumpă de scanare, cum este cazul aeroporturilor", a declarat Yingying Chen, co-autor şi profesor în cadrul Departamentului de Electrică şi Inginerie informatică din cadrul Universităţii Rutger. "Intervenţia umană este necesară mereu pentru verificarea bagajelor şi am dorit să creem o metodă complementară în vederea reducerii forţei de muncă". Acest sistem ar putea avea un impact semnificativ în privinţa protejării publicului de obiectele periculoase. Este nevoie tot mai mare de acest lucru".

Studiul a primit premiul pentru cea mai bună lucrare în cadrul Conferinţei 2018 IEEE din domeniul comuncaţiilor şi a securităţii reţelelor, eveniment ce a avut ca temă securitatea informatică.

Din echipa de cercetători care a întocmit studiul au făcut parte ingineri din cadrul Universităţii Binghamton şi University-Purdue din Indianapolis, informează ediţia online a BBC. 


Etichete wi-fiwirelessriscYingying Chensecuritatea informaticaBBC

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live