Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

28 Aprilie 2018
Vizualizari: 658
Comentează add

Câteva zeci de persoane au format, în mod simbolic, ”un lanţ uman al imunităţii” în jurul locului de joacă din centrul Parcului Floreasca din capitală.

Semnal de alarmă privind scăderea acoperirii vaccinale în România

daniela-manuta

Foto: Daniela Manuta.

Câteva zeci de persoane au format astăzi, în mod simbolic, un lanţ uman al imunităţii în jurul locului de joacă din centrul Parcului Floreasca din capitală.

Prin această manifestare, iniţiatorii - Asociaţia Mame pentru Mame şi Coaliţia "România sănătoasă" - au vrut să tragă un semnal de alarmă privind scăderea acoperirii vaccinale în România. Reporterul RRA Daniela Mănuţă a stat de vorbă cu mai mulţi participanţi.

-: Nu înţeleg de ce nu ţi-ai vaccina copilul! Nu m-am gândit nicio secundă că nu aş putea să-l vaccinez. Este alegerea fiecăruia, dar este vorba despre dreptul la viaţă al copilului tău şi aici nu există negociere. Mi se pare o inconştienţă, pur şi simplu.

Reporter: Vaccinarea nu este numai un act de responsabilitate faţă de sănătatea copiilor, ci şi unul faţă de sănătatea comunităţii - a declarat preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame", Ana Măiţă.

Ana Măiţă: Numai împreună, dacă ne vaccinăm, putem să ţinem bolile prevenibile la distanţă. Este tragic că în România, o ţară membră a UE, în anul 2018, când avem toate aceste mijloace moderne de a ne apăra şi a păstra sănătatea comunităţii, mai avem 50 de victime care au decedat din cauza pojarului. Vrem să reamintim părinţilor din România că este esenţial să îşi vaccineze copiii, că vaccinurile sunt sigure şi că acestea funcţionează.

Reporter: Medicul primar de medicină de familie Daniela Ştefănescu a declarat că fenomenul de refuz al vaccinărilor este în creştere, iar motivele invocate de părinţi sunt multiple.

Daniela Ştefănescu: Temerea cea mai mare este pentru exact rujeolă-rubeolă-oreion. Autismul fiind pe primul plan, şi nu numai. Evident că nu putem să spunem că vaccinurile sunt cu o siguranţă de 100%. Există şi unul la un milion de copii care ar putea să facă o reacţie mai gravă, dar ăsta nu este un motiv pentru a ne sustrage acestui act de prevenţie.


Etichete Semnal de alarmăscăderea acoperirii vaccinaleRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live