Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

9 Februarie 2012
Vizualizari: 1456
Comentează add

Fabio Capello şi-a dat demisia după o dispută cu Asociaţia Engleză de Fotbal privind retragerea banderolei de căpitan al naţionalei lui John Terry.

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei a demisionat

beatrice-braileanu

 Fabio Capello, fostul selecţioner al echipei Angliei. Foto: Agerpres

Selecţionerul echipei de fotbal a Angliei a demisionat în urma unei dispute cu Asociaţia Engleză de Fotbal privind retragerea banderolei de căpitan al naţionalei lui John Terry.

Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că John Terry nu va mai fi căpitanul naţionalei Angliei până la clarificarea cazului de insulte rasiste pentru care fotbalistul va fi judecat în iulie, imediat după Euro-2012, relatează BBC.

"Nu sunt de acord cu decizia FA. Am vorbit cu preşedintele, din punctul meu de vedere nu poate fi sancţionat dacă nu este nimic oficial. Acest caz ţine de justiţia civilă, nu de cea sportivă. Eu cred că puteam să-i lăsăm banderola", a declarat Fabio Capello duminică, la postul Rai 1.
 
Fabio Capello s-a întâlnit, pentru prima oară de la decizia FA, cu reprezentanţii Asociaţiei de Fotbal şi în urma unei discuţii de mai mult de o oră şi-a depus demisia din funcţia de selecţioner al echipei Angliei.
 
"Am acceptat demisia lui Fabio, după ce am căzut de acord că aceasta este decizia corectă. Îi mulţumim acestuia pentru munca depusă în cadrul echipei Angliei şi-i dorim mult succes în viitor.", a declarat preşedintele FA, David Bernstein.
 
"Aş dori să subliniez că, în timpul reuniunii şi de-a lungul carierei sale ca selecţioner al echipei Angliei, Fabio Capello a dat dovadă de un comportament extrem de profesional." a completat David Bernstein.
 
John Terry, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzat că a proferat insulte rasiste la adresa jucătorului echipei Queens Park Rangers Anton Ferdinand, la un meci de campionat din luna octombrie.
 
El va fi judecat la 9 iulie, de un tribunal din Londra.

Etichete Fabio CapelloJohn TerrydemisieAnglia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live