Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Bogdan Silviu Răducan

25 Martie 2015
Vizualizari: 884
Comentează add

"Fii cel mai bun! Fii la înălţime!".

Selecţie pentru "Tabăra de vară pentru cercetaşi" - Predeal 2015 Selecţie pentru "Tabăra de vară pentru cercetaşi" - Predeal 2015 - Conține audio

bogdan-silviu-raducan

 

A început selecţia participanţilor la ediţia din acest an, a 9-a, a Taberei de vară pentru cercetaşi "Fii cel mai bun! Fii la înălţime!".
Tabara este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României "Camarazii".

Detalii despre inscriere si selectie am aflat de la coordonatoarea proiectului, locotenent-colonel MIHAELA ILIESCU, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale.

Ediţia din acest an se va desfăşura, în perioada 5 - 12 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre şi al Comandamentului Logistic Întrunit. La tabără se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI.

AUDIO: Tabăra de vară pentru cercetaşi - Predeal 2015.

La ediţia din acest an a taberei, din 42 de locuri disponibile, 10 vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul liceal cu rezultate excepţionale la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Celelalte 32 de locuri vor fi scoase la concurs şi vor fi repartizate astfel: 10 locuri, 5 echipe, pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 22 de locuri, 11 echipe, pentru elevii din învăţământul liceal.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi UE. În prima etapă, 17 martie - 5 aprilie, echipe constituite din câte doi elevi vor completa un formular de înregistrare şi vor răspunde la 20 de întrebări tip grilă. Cele care vor completa corect cel puţin 15 întrebări se vor califica pentru etapa urmatoare, ce va avea loc între 6 şi 19 aprilie. În etapa a doua echipele vor raspunde la un nou set de întrebări.

În perioada 20 - 24 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului, avându-se în vedere punctajul obţinut.

Detalii cu privire la organizarea taberei, condiţiile şi regulile de participare, precum şi date de contact pot fi obţinute de pe pagina web a Ministerului Apărării Naţionale în secţiunea Tabăra de vară pentru cercetaşi (www.mapn.ro/tabara).

 

S-a dat startul celei de-a IX-a ediţii a Taberei de vară pentru cercetaşi!FOTO: Aspecte din Tabara de vara pentru...

Posted by Ora Armatei on 25 martie 2015

Etichete Ora ArmateiCercetasi, PredealTabără

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live