Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

19 Februarie 2019
Vizualizari: 496
Comentează add

România trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european până pe 31 martie, a precizat ministrul justiţiei Tudorel Toader.

Selecţie a candidaţilor pentru procurorul european din partea României

petruta-obrejan

 

România trebuie să desemneze trei candidaţi pentru funcţia de procuror european până pe 31 martie, a precizat ministrul justiţiei Tudorel Toader într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, termenul scurt până la care pot fi trimise la Bruxelles nominalizările justifică urgenţa adoptării actului normativ.

Procedura de selecţie va fi efectuată de către Ministerul Justiţiei, a mai spus ministrul Tudorel Toader.

"Procurorul european poate fi un actual procuror sau judecător care va inclus în lista de trei. Unul va fi desemnat şi cel care va ocupa demnitatea de procuror european se va suspenda din exerciţiul demnităţii de procuror sau judecător. După încetarea mandatului, va reveni pe funcţia pe care astăzi o ocupă sau o va ocupa la momentul în care va fi selectat", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a explicat că va exista şi o a doua categorie de procurori care vor fi selectaţi printr-o procedură ulterioară, şi anume procurorii europeni delegaţi. Dacă în primul caz, procurorul european desemnat îşi va desfăşura mandatul la Luxemburg, cel din urmă va activa în România în numele Parchetului European.

"Procurorul european delegat poate fi doar un procuror care nu se va suspenda, care îşi va desfăşura activitatea aici, acasă, de magistrat, dar va soluţiona cu prioritate cauze de natura Parchetului European", a mai spus ministrul Justiţiei.


Etichete Tudorel Toaderprocuror europeanministrumagistraţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live