Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

3 Iunie 2010
Vizualizari: 1514
Comentează add

Seismologi şi responsabili ai Protecţiei Civile sunt anchetaţi pentru că nu au dispus măsuri de prevenţie şi evacuare a populaţiei din oraş.

Seismologi anchetaţi după cutremurul din 2009 din L'Aquila

ioana-dogaru

În urma cutremurului din oraşul italian L`Aquila multe dintre clădiri au fost afectate serios de undele seismice. Foto: Elena Postelnicu.

Procuratura din oraşul italian L'Aquila a finalizat ancheta privind cutremurul din Abruzzo  în cazul a nouă oficiali de vârf ai Protecţiei Civile şi specialişti seismologi, potrivit Rompres.

Aceştia sunt acuzaţi de omor din culpă pentru că nu au dispus măsuri de prevenţie şi evacuare a populaţiei din oraş, deşi activitatea seismică din zonă era foarte intensă.

În urma anchetei, procuratura din L'Aquila a stabilit că seisomoligii au acţionat cu neglijenţă, imprudenţă şi incompetenţă, ceea ce justifică acuzaţia de omor din  culpă.

Ancheta a fost iniţiată în urma denunţului unui grup de cetăţeni din L'Aquila care au reclamat faptul că membrii comisiei au transmis populaţiei, cu doar cinci zile înainte de producerea cutremurului devastator, mesaje de fals optimism.

Cutremurul din Abruzzo a avut loc pe 6 aprilie 2009 cutremurul soldat cu 308 victime.


Etichete cutremurseismologianchetăItaliaprocuraturăAbruzzo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live