Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 August 2016
Vizualizari: 874
Comentează add

Astăzi sunt aşteptate să sosească în ţară trupurile a şapte din cei 11 români care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia de săptămâna trecută.

Seism Italia: Trupurile a șapte români decedaţi sosesc în țară

radiojurnal

Echipe de salvatori la Amatrice - localitatea cea mai afectata de cutremurul din Italia. Arhivă Foto: Elena Postelnicu

Astăzi sunt aşteptate să sosească în ţară trupurile a şapte din cei 11 români care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia de săptămâna trecută.

Trupurile neînsufleţite vor fi repatriate pe cale rutieră, iar costurile sunt suportate integral de Ministerul de Externe.

Reprezentanţii acestuia continuă activitatea în Italia, în zonele afectate de cutremur, până la repatrierea tuturor corpurilor neînsufleţite ale cetăţenilor români şi până la clarificarea situaţiei persoanei de cetăţenie română declarată dispărută.

Reamintim că ieri, Executivul a aprobat, în şedinţă extraordinară, un prim pachet de măsuri cu ajutoare financiare pentru românii afectaţi de cutremur.

Copiii rămaşi orfani vor primi câte 6.000 de euro. Câte 1.000 de euro vor primi familiile celor decedaţi, iar 10.000 de euro vor fi acordaţi pentru familiile ale căror case au fost distruse în proporţie de peste 50%.

Tot câte 1.000 de euro vor primi şi cei care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supravieţuitori ai familiilor afectate.

Aceste ajutoare se acordă la cerere. Solicitările se primesc la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Ministerului de Externe şi la agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială.


Etichete cutremur italiacetateni romanirepatriatmaecopii orfani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live