Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 17 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Noiembrie 2018
Vizualizari: 261
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat schimbările propuse de PSD pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării.

Şeful statului a semnat decretul de remaniere

florin-lepadatu

 

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat schimbările propuse de PSD pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării, unde social-democraţii îi nominalizaseră pe Lia Olguţa Vasilescu, în locul lui Lucian Şova şi pe Ilan Laufer, în locul lui Paul Stănescu.

Celelalte propuneri au fost acceptate, deşi şeful statului a spus că, în opinia sa, remanierea este o soluţie slabă.

Carmen Gavrilă a urmărit declaraţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni: "Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că, după părerea sa ar fi fost nevoie de înlocuirea cu totul a guvernului pentru că acesta a avut rezultate slabe.

Şeful statului a spus că a semnat decretul de remaniere pentru că mai este foarte puţin timp până ce România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe 1 ianuarie 2019.

Klaus Iohannis a adăugat că este nevoie de miniştrii care să performeze, mai ales că, deja de la Bruxelles vin oficiali care verifică stadiul de pregătire a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii.

Klaus Iohannis: "Se numesc în funcţia de membru al guvernului, următorii: domnul Leş - ministrul Apărării, domnul Budăi - ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, domnul Bădălău - ministrul Economiei, domnul Breaz - ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, domnul Petrescu - ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul Matei - ministrul Tineretului şi Sportului.

Celelalte două propuneri, le consider nepotrivite şi vor fi refuzate."

Lia Olguţa Vasilescu fusese nominalizată pentru postul de la Transporturi, iar Ilan Laufer la Dezvoltare.

Preşedintele Klaus Iohannis are conform legii, dreptul să respingă doar o dată o propunere de ministru.


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live