Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

4 Iunie 2015
Vizualizari: 1487
Comentează add

Şeful Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, a spus la RRA că în prezent nu se pune problema reintroducerii serviciului militar obligatoriu.

Șeful SMG: Nu se va reintroduce serviciul militar obligatoriu Șeful SMG: Nu se va reintroduce serviciul militar obligatoriu - Conține audio

radu-dobritoiu

Şeful Statului Major General al Armatei României, generalul locotent Nicolae Ciucă (stânga) în studioul RRA. Foto: facebook.com/romaniaactualitati.

Întrebat la Radio România Actualităţi despre eventualitatea activării serviciului militar obligatoriu, Şeful SMG, generalul Nicolae Ciucă a declarat:"nici nu se pune problema!".

Invitat la Radio România Actualităţi, generalul Ciucă a vorbit despre exerciţiile în care sunt implicaţi militarii români alături de cei din ţările aliate, dar şi despre modernizarea echipamentelor din dotarea Forţelor Armate Române.

El a estimat că, la sfârşitul anului viitor, cele 12 avioane F-16 pe care România le-a achiziţionat vor intra în serviciul Forţelor Aeriene.

De altfel, autorităţile de la Bucureşti analizează posibilitatea de a cumpăra încă o escadrilă de F-16, a mai spus generalul Ciucă

"Sigur că nu sunt suficiente cele 12 aeronave, de aceea ministrul apărării a anunţat că sunt în derulare activităţile de analiză, astfel încât să se poată demara achiziţia unei a doua escadrile", a declarat la RRA generalul locotent Nicolae Ciucă.

Şeful Statului Major General a mai precizat şi că anul acesta va începe a doua fază de modernizare a fregatelor din dotarea Forţelor Navale Române.

Puteţi asculta interviul integral acordat de generalul Nicolae Ciucă lui Radu Dobriţoiu în emisiunea "Euroatlantica".

Audio: Emisiunea Euroatlantica.


Etichete Şeful Statului Major General al Armatei Românieigeneralul locotent Nicolae CiucăRRAEuroatlanticaSMGserviciul militar obligatoriuexercitiimilitariFortele Armate Romaneavioane F 16escadrilafregateinterviu integralRadu Dobritoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live