Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

20 Mai 2019
Vizualizari: 290
Comentează add

Participarea șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, la reuniunile Comitetelor Militare NATO și UE.

Şeful SMAp la reuniunile Comitetelor Militare NATO și UE

radu-dobritoiu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, va participa la Reuniunea Comitetelor Militare ale NATO și UE, în formatul șefilor apărării, la Bruxelles, Belgia.

Pe agenda Comitetului Militar al Uniunii Europene se regăsesc subiecte referitoare la cooperarea UE-NATO, stadiul implementării setului comun de propuneri de cooperare și perspectiva NATO și UE asupra domeniului Military Mobility, precum și testarea procesului de analiză coordonată a apărării (CARD).

Pe durata reuniunii Comitetului Militar al NATO vor fi abordate subiecte legate de postura NATO de descurajare și apărare, proiectarea stabilității și constituirea capabilităților de apărare în regiunea MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord), operaționalizarea zonei de responsabilitate a SACEUR și cooperarea la nivel aliat cu Ucraina, precizează un comunicat de presă primit de la SMAp.

Cele două reuniuni reprezintă cadrul de lucru la nivelul șefilor apărării din statele membre ale UE și NATO pentru analizarea și formularea de propuneri de conduită privind subiectele de pe agendele de lucru și stabilirea unor puncte de vedere comune, care să fie susținute de autoritățile militare aliate pe timpul viitoarelor reuniuni politico-militare.
 


Etichete general Nicolae CiucaComitetul Militar NATOComitetul Militar UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live