Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

7 Iunie 2019
Vizualizari: 991
Comentează add

Şeful misiunii FMI pentru România a prezentat concluziile evaluării anuale a economiei româneşti.

Şeful misiunii FMI pentru România, concluziile evaluării economiei

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Reprezentanţii în România ai Fondului Monetar Internaţional au prezentat concluziile evaluării anuale a economiei româneşti. În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu FMI.


Reporter: Iulian Olescu - Experții FMI consideră că, deși creșterea economică bazată pe consum a României a rămas puternică, contribuind la reducerea decalajelor faţă de statele dezvoltate, şi dezechilibrele macroeconomice s-au adâncit, deficitul fiscal şi cel de cont curent au crescut, la fel şi presiunile inflaționiste.

Şeful misiunii FMI,  Jaewoo Lee, a subliniat faptul că, dacă politicile nu își vor modifica actualul curs, progresul în domeniul convergenţei ar putea avea de suferit, iar cei mai puternic afectaţi ar fi pensionarii și persoanele sărace.

El a punctat faptul că este nevoie de un mix de politici mai echilibrat, în primul rând de consolidare fiscală, de întărire a politicii monetare și de o flexibilitate mai mare a cursului de schimb, însă şi de o predictibilitate sporită și de îmbunătățirea guvernanţei.

Punctual şeful misiunii FMI a vorbit de nevoia de creștere a colectării veniturilor, de eficientizarea ANAF, inclusiv prin implementarea unui sistem IT adecvat, despre voia de investiții atât private, cât și publice, despre reforme structurale și o mai bună guvernanță, inclusiv în întreprinderile cu capitalul de stat.

El a menționat și necesitatea unei corelări între creșterile salariale și cele de productivitate, dar și o mai mare stabilitate și predictibilitate legislativă în special în domeniul fiscal.


Etichete Şeful misiunii FMI pentru Româniaevaluari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live