Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Mai 2022
Vizualizari: 289
Comentează add

Într-un discurs rostit în parlament, şeful guvernului german a acuzat Rusia că repetă ororile nazismului.

Șeful guvernului german a acuzat Rusia că repetă ororile nazismului

florin-lepadatu

Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că 60 de persoane au murit în bombardamentul rusesc asupra unei şcoli din estul Ucrainei.

Potrivit autorităţilor ucrainene, aproximativ 90 de civili se adăposteau acolo de atacurile ruseşti.

Preşedintele Zelenski a făcut anunţul la un summit G7, la care liderii principalelor puteri economice ale lumii şi-au manifestat sprijinul unitar pentru Ucraina în faţa invaziei Rusiei.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că Vladimir Putin nu trebuie lăsat să impună condiţiile unei păci în Ucraina.

Într-un discurs rostit în parlament, la comemorarea capitulării Germaniei hitleriste şi a încheierii celui de-al Doilea Război Mondial, şeful guvernului german a acuzat Rusia că repetă ororile nazismului.

Corespondentul RRA la Bonn, Vlad Drăghicescu, relatează: ”Domnul Scholz a transmis germanilor că Putin nu va câştiga războiul, un război crud, după cum s-a exprimat el, şi despre care spune că nu ştie nici când şi nici cum se va încheia. Cert este - a precizat Olaf Scholz - că nu va exista un dictat de pace rusesc, un lucru chiar inacceptabil pentru Ucraina şi aliaţii occidentali. Cancelarul federal a mai subliniat că se va ghida după patru principii: nicio acţiune unilaterală a Berlinului şi coordonare cu aliaţii, menţinerea capacităţii de apărare a Germaniei, nicio politică de natură să dăuneze Republicii Federale şi partenerilor mai mult decât dăunează Rusiei şi în al patrulea rând nu va lua nicio decizie care să facă din NATO o parte din acest război. De altfel, cancelarul a abordat şi temerile că războiul s-ar putea extinde şi că pacea în ansamblu ar putea fi pusă în pericol inclusiv la noi, în Germania. Pentru mine acesta este un /8 mai/ cum nu a mai fost altul - a declarat cancelarul referindu-se, evident, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când germanii - spune dumnealui - comiteau o crimă împotriva umanităţii, cu atât mai dureros este să vedem astăzi forţa brută care încalcă din nou legea în mijlocul Europei, cum armata rusească ucide bărbaţi, femei şi copii în Ucraina, inclusiv refugiaţi - a spus cancelarul, în opinia căruia Putin falsifică istoria şi comite o "infamie" când echivalează războiul său barbar de agresiune cu lupta împotriva naţional-socialismului, când, de fapt, scopul său este să subjuge Ucraina.”

 

Etichete germaniaolaf scholz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live