Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Iulie 2020
Vizualizari: 281
Comentează add

Premierul Ludovic Orban a afirmat în faţa deputaţilor că subiectul pus în dezbatere nu are legătură cu activitea sa.

Şeful Executivului, Ludovic Orban, în faţa parlamentarilor

florin-lepadatu

 

Ancheta de corupţie legată de achiziţiile de măşti de protecţie făcute de UNIFARM în perioada pandemiei nu are legătură cu activitatea premierului şi nici cu a Guvernului - a spus şeful Executivului, Ludovic Orban, luni, în faţa parlamentarilor.

Amalia Bojescu vine cu mai multe informaţii: "Premierul Ludovic Orban spunea în faţa deputaţilor că subiectul pus în dezbatere nu are legătură cu activitea sa.

El i-a acuzat pe social-democraţi că încearcă să facă o legătură inexistentă între el şi Guvern cu activitatea unei societăţi a statului vizată de o anchetă.

El a explicat că managerii de spitale au fost schimbaţi pentru că au demostrat o crasă iresponsabilitate şi nimeni nu a impus să se facă achiziţii decât conform procedurilor legale.

Şeful Guvernului speră că în Comisia de Anchetă Parlamentară să se facă lumină în privinţa tuturor achziţiilor făcute.

Ludovic Orban: "Îmi pare mie aşa, că ne aflăm într-o situaţie în care hoţul, adică PSD, strigă "Hoţii!".

Aţi iniţiat procedura pentru constituirea unei comisii de anchetă a Parlamentului privind achiiţiile derulate în perioada pandemiei.

Eu vă sfătuiesc să duceţi la capăt acest demers, dar vă rog să includeţi în obiectul de activitate al acestei comisii achizţiile derulate de toate entităţile, de ministere, evident, dar şi de consiliile judeţene, de preşedinţii consiliilor judeţene, de primari, de directorii de spitale, care n-au fost schimbaţi din funcţie, ci de directorii de spitale pe care i-aţi numit dumneavoastră."

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că în comisia de anchetă vor fi scoase la lumină, citez, "toate ticăloşiile făcute în timpul pandemiei", şi a adăugat că de 4 luni Guvernul nu a reprezentat interesele cetăţenilor, ci pe ale clientelei politice.

Liderul social-democrat a reiterat că PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, iar cine nu votează înseamnă că este părtaş la jaful PNL - a concluzionat Marcel Ciolacu."


Etichete ludovic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live