Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

18 Noiembrie 2020
Vizualizari: 222
Comentează add

Şeful diplomației din Regatul Bahrain, Al Zayani, s-a aflat pentru prima oară în vizită oficială la Ierusalim.

Şeful diplomației din Bahrain, vizită oficială în premieră la Ierusalim

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Șeful diplomației din Regatul Bahrain,  Al Zayani, aflat pentru prima oară în vizită oficială la Ierusalim, a participat astăzi la reuniunea trilaterală găzduită de premierul israelian Benjamin Netanyahu, alături de secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Corespondentul nostru Dragoș Ciocîrlan a urmărit declarațiile din conferința de presă de la Hotelul Regele David, din Ierusalim, și relatează.

Reporter: La Ierusalim, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a găzduit reuniunea trilaterală cu secretarul de stat Mike Pompeo şi ministrul de externe al Regatului Bahrain, Abdullatif bin Rashid Al Zayani. Bahrain-ul este unul din statele arabe care au convenit la normalizarea relațiilor cu Israelul, prin medierea Statelor Unite. În timpul conferinței de presă, secretarul de stat Pompeo a lăudat acordurile de normalizare a legăturilor, despre care a spus că sunt binevenite și importante în întreaga lume; și au lăsat Iranul mai izolat ca niciodată.

Acordul Abraham, semnat la Washington, a transmis Iranului mesajul că trebuie să-și schimbe politicile, a declarat Pompeo în deschiderea reuniunii trilaterale. Secretarul de stat a spus, de asemenea, că pacea dintre țări va promova libertatea religioasă. Benjamin Netanyahu şi-a exprimat entuziasmul pentru cele trei acorduri de pace realizate în 6 săptămâni, referindu-se la Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Sudan. Al Zayani, ministrul de externe al Bahrain-ului, i-a îndemnat atât pe palestinieni, cât şi pe israelieni să vină la negocieri pentru a găsi o soluție la conflict. Al Zayani a anunţat că Israelul și Regatul Bahrain vor implementa, de la 1 decembrie, sistemul online e-Visa, pentru ca cetățenii celor două țări să călătorească liber. 


Etichete (ii)ierusalimRegatul BahrainAl Zayani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live