Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

24 Decembrie 2019
Vizualizari: 407
Comentează add

Șeful CNAIR: Legea achiziţiilor publice ar trebui modificată

alex-lancuzov

 Foto: Arhiva/ Alex Lancuzov.

Legea achiziţiilor publice ar trebui modificată pentru a permite accelerarea unor proiecte de infrastructură de transport, afirmă şeful Companiei de Drumuri, Sorin Scarlat. Potrivit acestuia, numeroase blocaje apar încă din faza de licitaţie.
 
Sorin Scarlat mai spune că un acord pentru ca infrastructura de transport să fie declarată de interes strategic ar fi util atât în fazele premergătoare contractării lucrărilor, cât şi în timpul şantierului.
 
Sorin Scarlat: Avem o legislaţie foarte complicată cu privire la achiziţiile publice, avem o legislaţie foarte stufoasă în care avem aceste blocaje, contestaţii... Sunt situaţii în care efectiv durata de execuţie a unui proiect este 12 luni, iar durata de atribuire poate să dureze şi trei ani de zile. Va trebui făcut un pachet de legi care să ajute infrastructura de transport sau declarată infrastructura de transport ca infrastructură de interes strategic şi naţional. Să avem o facilitate sau o întâietate cu privire la obţinerea vizelor, la obţinerea unor sentinţe în instanţă.
 
După cum precizează reporterul nostru, Alex Lancuzov, acesta nu este primul apel pentru modificarea Legii achiziţiilor publice. În primăvara acestui an, fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, a propus o ordonanţă de urgenţă care ar fi permis semnarea contractelor după decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, fără a se mai ajunge în instanţă, însă proiectul de act normativ nu a mai fost promovat, ca urmare a observaţiilor Ministerului Justiţiei.

Etichete Legea achiziţiilor publiceşeful Companiei de DrumuriSorin Scarlat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live