Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Septembrie 2018
Vizualizari: 494
Comentează add

"Dacă exista voință politică, situația de securitate din Donbas putea fi rapid stabilizată. Deocamdată, însă, nu există o astfel de voință", a afirmat reprezentantul OSCE.

Şeful adjunct al misiunii OSCE în Ucraina îşi părăseşte postul

sergiu-stet

 Lupte în estul Ucrainei. Arhivă Foto: facebook.com/theministryofdefence.ua.

Șeful adjunct al Misiunii Speciale de Supraveghere a OSCE în Ucraina, Alexander Hug, își va părăsi postul pe 31 octombrie. "OSCE nu este o organizație de carieră, putem lucra în structurile sale timp de cel mult zece ani, iar eu am ajuns la această limită și, prin urmare, părăsesc acest post",  a declarat Hug, într-un interviu pentru ziarul rus Kommersant.

Reprezentantul OSCE și-a exprimat regretul că "activitatea desfășurată de misiunea specială de monitorizare arată că părțile implicate în conflictul din Donbas nu au respectat nici măcar promisiunile de bază, făcute în cadrul negocierilor de la Minsk". Pe de altă parte, Alexander Hug este convins că misiunea OSCE a jucat un rol important în aplanarea conflictului din sud-estul Ucrainei.

Potrivit lui Hug, conflictul din Donbass putea fi oprit foarte repede. "Dacă exista voință politică, situația de securitate din regiune putea fi stabilizată. Deocamdată, însă, nu există o astfel de voință", a afirmat reprezentantul OSCE.


Etichete Alexander HugOSCEUcrainaKommersantDonbasconflict

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live