Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

14 Ianuarie 2011
Vizualizari: 1775
Comentează add

Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere a depus plângeri penale la adresa conducerii mai multor ministere şi a premierului Emil Boc "pentru nerespectarea unor hotărâri judecătoreşti".

Şefii MApN, MAI şi SRI, acţionaţi în instanţă

alexandru-zugravu

Paradă militară. Foto: Reuters.

Sindicatul cadrelor militare disponibilizate în rezervă şi în retragere a depus la Parchetul General plângeri penale la adresa conducerii SRI, a ministerului apărării, ministerului de interne şi a premierului Emil Boc, în principal pentru nerespectarea unor hotârări judecătoreşti.

În condiţiile în care repezentanţii militarilor pensionari afirmă că recalcularea aduce scăderi ale multor pensii, şeful Direcţiei Financiar-Contabile din ministerul apărării, Maria Lupu, susţine contrariul. 

"Nici o pensie militară mai mică de trei mii de lei a pensionarilor cu carieră militară completă nu a fost diminuată în urma recalculării", a declarat Maria Lupu.  

Preşedintele sindicatului, colonelul în rezervă Mircea Dogaru, este de părere că scăderile pensiilor îi afectează pe mulţi militari pensionari. 

"După opinia mea, sunt peste 90%, din 83 de mii la MApN şi 66 de mii la Ministerul de Interne. Demonstrativ au mărit ici colo câte o pensie, marea majoritate a pensiilor militare au fost făcute zob. Noi nici nu mai suntem militari de fapt, ne-a fost luat statutul, noi suntem acum prin lege asistaţi.

"Din punctul meu de vedere, carieră militară completă până acum nu au decât 2000. Se face o mare confuzie aici, vechemea militară completă se înţelege ba vârsta de 55 de ani, atunci mă angajam în armată la 54 şi ieşeam la 55 şi aveam vechime completă, nu?. Ba numărul de ani de cotizare", a declarat Mircea Dogaru. 

Conducerea Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă şi în retragere din SRI consideră că acţiunea de a depune plângere penală nu se justifică în acest moment, întrucât procesul de recalculare a pensiilor este în desfăşurare.


Etichete cadre militarepensiiMircea DogaruEmil Boc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live