Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1530
Comentează add

Cultura trebuie sărbătorită în fiecare zi, spune preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu.

Şefii Comisiilor de cultură din Cameră şi Senat, despre ziua de 15 ianuarie

radiojurnal

Gigel Ştirbu, Preşedintele Comisiei pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Foto: presidency.ro.

Cultura trebuie sărbătorită în fiecare zi, spune preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, în mesajul transmis, prin intermediul Radio România Actualităţi, de Ziua Culturii Naţionale.

Gigel Ştirbu: Cultura românească trebuie sărbătorită în fiecare zi, în fiecare clipă, pentru că nimic nu se compară cu acea linişte şi acea mulţumire pe care fiecare dintre noi o trăim atunci când ieşim dintr-o sală de teatru, după vizionarea unei piese pe care am gustat-o din plin, jucată de marii actori ai României. De aceea cred că spiritualitatea şi cultura românească trebuie să existe în fiecare zi, în inima şi în sufletul românilor, pentru că, în definitiv, sunt cei doi piloni ai continuităţii noastre de milenii pe aceste meleaguri.

Manifestările organizate în acest 15 ianuarie trebuie să marcheze nu doar importanţa limbii române, ci şi cei 100 de ani de la Marea Unire, spune, în mesajul său, preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Radu Cosmin Preda.

Radu Cosmin Preda: Cultura trebuie să se ridice la un nivel care să ne arate maturizarea României, a României Mari, până la urmă. Cu siguranţă, Ziua Culturii poate să fie un nou început pentru tot ce înseamnă eveniment cultural în ani de sărbătoare, în anul în care ne gândim cu pioşenie că au trecut deja 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia şi de la readucerea şi reaşezarea la matcă a tuturor provinciilor româneşti, fie că vorbim de Bucovina, fie că vorbim de Moldova, fie că vorbim de toate celelalte părţi care au alcătuit România Mare.


Etichete ziua culturiiŞefii Comisiilor de cultură din Cameră şi Senatdespre ziua de 15 ianuariegigel stirburadu cosmin predamarea unire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live