Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

8 Mai 2018
Vizualizari: 724
Comentează add

Opoziţia cere demisia Preşedintelui TVR şi audierea jurnalistului Dragoş Pătraru şi a directorului de programe din televiziunea publică.

Șefa TVR, Doina Gradea, audiată în Comisia de cultură

iulia-gherman

Doina Gradea, președintele - director general al SRTv, la audierea de către Comisia de cultura a Camerei Deputatilor. Foto: Agerpres.

UPDATE: Preşedintele director general al TVR,Doina Gradea a declarat că înregistrările prezentate săptămâna trecută de jurnalistul Dragoş Pătraru sunt trunchiate , realizate ilegal şi fără o bază reală.

Precizările au fost făcute în cadrul comisiei de cultură din Camera Deputaţilor unde şeful televiziunii publice a fost chemată să dea lămuriri privind  atât aceste înregistrări  cât şi pentru acuzaţiile  de cenzură aduse de realizatorul TVR conducerii insituţiei.

Deputaţii PSD s -au declarat nemuţumiţi pentru că nu au fost consultaţi asupra oportunităţii audierii Preşedintelui TVR şi au propus ca Doina Gradea să prezinte  doar un punct de vedere fără a fi permise întrebări din partea membrilor comisiei.

În semn de protest PNL;USR şi PNM au părăsit sala de şedinţă şi au acuzat majoritatea parlamentară de boicotarea audierii.

Totodată opoziţia cere demisia Preşedintelui TVR şi audierea jurnalistului Dragoş Pătraru şi a directorului de programe din televiziunea publică.

---Știrea inițială---

La Camera Deputaţilor se desfăşoară şedinţa Comisiei de Cultură în prezenţa preşedintelui director general al TVR, Doina Gradea.

Şefa Televiziunii publice a fost invitată la audieri pentru a da explicaţii în legătură cu înregistrările prezentate săptămâna trecută de realizatorul TVR, Dragoş Pătraru.

Jurnalistul acuză conducerea TVR de acţiuni de intimidare, ameninţări şi cenzură.

La începutul şedinţei din Comisia parlamentară, deputaţii PSD au acuzat încălcarea regulamentului şi comunicarea inadecvată a ordinei de zi de către preşedintele Comisiei, deputatul PNL, Gigel Ştirbu.

De cealaltă parte, opoziţia acuză PSD că doreşte blocarea audierilor.

Doina Gradea nu şi-a exprimat până acum punctul de vedere în cadrul şedinţei, dar a precizat anterior într-un comunicat de presă că materialele prezentate de jurnalistul Dragoş Pătraru sunt trunchieri ale unor înregistrări realizate nelegal.


Etichete camera deputatilorcomisia de culturaaudieredoina gradeatvrdragos patrarugigel stirbu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live