Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Mesaje electorale Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Iulie 2020
Vizualizari: 155
Comentează add

Șefa Parlamentului R. Moldova susține consolidarea parteneriatului cu Rusia

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a pronunţat pentru consolidarea parteneriatului strategic cu Rusia, transmite TASS.

Ea a făcut această declaraţie joi, 23 iulie, în timpul întâlnirii cu ambasadorul Rusiei în republică, Oleg Vasneţov. "Deși pandemia a făcut unele modificări în procesul relaţiilor bilaterale, caracterul strategic al cooperării moldo-ruse și prietenia dintre popoarele noastre au rămas neschimbate. Autoritățile Republicii Moldova sunt interesate de continuarea consolidării acestor relații", a declarat Ziaida Greceanîi, citată de serviciul de presă al Parlamentului moldovean.

Potrivit comunicatului, în timpul acestei întâlniri a fost discutată, de asemenea, situaţia din Parlamentul republicii, care se află la limita dizolvării. În vara anului trecut, în organul legislativ a fost formată o majoritate parlamentară din Partidul Socialiştilor al Republicii Moldova, care îl sprijină pe preşedintele ţării, Igor Dodon, şi din Partidul Democrat din Republica Moldova, al cărui lider, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care controla puterea, a fugit din ţară.

În perioada acestuia, relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia se răciseră şi au fost practic îngheţate la nivelul Parlamentului şi al Guvernului.

Anul acesta, fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat a pierdut o parte din deputaţi, iar acum coaliţia controlează doar 50 din cele 101 de locuri din Parlament. Igor Dodon a declarat că în spatele retragerii deputaţilor din Partidul Democrat se află chiar Plahotniuc.


Etichete Republica MoldovaRusiaZinaida GreceanîiOleg Vasneţov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live