Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 26 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

10 Iulie 2017
Vizualizari: 622
Comentează add

Laura Codruţa Koveşi a refuzat pentru a treia oară să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009

Şefa DNA, invitată să răspundă în scris la întrebările comisiei de anchetă

mira-gombos

Comisia parlamentară care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009 va sesiza conducerea Ministerului Justiţiei în legătură cu refuzul procurorului-şef al DNA de a se prezenta la audieri.

Laura Codruţa Kövesi a declinat, astăzi, cea de-a treia invitaţie în acest sens. Redactorul RRA Mira Gomboş relatează că este pentru a treia oară când procurorul-şef al DNA refuză să apară în faţa Comisiei de anchetă care vizează alegerile prezidenţiale din 2009 şi să răspundă întrebărilor parlamentarilor.

Cu primele două ocazii, Codruţa Kövesi a declinat invitaţia, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare. După ce Curtea Constituţională a decis că reprezentanţii instituţiilor ce nu se află sub control parlamentar au obligaţia să ia parte la lucrările unor astfel de comisii pe principiul colaborării loiale între autorităţile statului, şefa DNA a trimis o scrisoare comisiei.

În ea precizează că ştie care sunt obiectivele acestei comisii, dar nu se prezintă la audieri pentru că nu are cunoştinţă şi nu deţine mijloace de probă referitoare la împrejurările şi cauzele în care s-au produs evenimentele supuse cercetării.

Ca urmare, membrii comisiei au decis prin vot să trimită ministrului justiţiei solicitarea de a lua măsurile care se impun faţă de Laura Codruţa Kövesi. Tot prin vot s-a hotărât ca procurorului-şef al DNA să i se trimită mai multe întrebări legate de alegerile din 2009 şi rezultatul scrutinului prezidenţial la care aceasta să răspundă în scris.

Până la primirea răspunsului, membrii comisiei vor sista audierile, urmând să analizeze documentele trimise de mai multe instituţii cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.


Etichete Laura Codruţa Koveşicomisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009ministerul Justiţiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live