Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 605
Comentează add

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a invitat-o din nou pe Laura Codruţa Koveşi după decizia CCR privind obligaţia procurorilor şefi de a răspunde solicitările parlamentului

Şefa DNA aşteptată la comisia parlamentară privind alegerile din 2009

-

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Foto: Arhivă.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, este aşteptată miercuri la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Parlamentarii au decis astăzi să-i transmită o nouă invitaţie, ca urmare a recentei decizii a Curţii Constituţionale şi a publicării motivării acestei decizii în "Monitorul Oficial".

Propunerea de reinvitare a fost formulată de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care a precizat că judecătorii Curţii Constituţionale au constatat obligaţia Laurei Codruta Kövesi de a se prezenta în faţa parlamentului şi de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţie documente utile activităţii comisiei.

Împotriva reinvitării s-a pronunţat deputatul PNL Cezar Preda, care a susţinut că există suficiente elemente şi înscrisuri pentru a fi trase concluziile. În final, decizia a fost luată cu nouă voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere, transmite redatorul RRA Angela Matei.


Etichete Laura Codruţa KoveşiDNAcomisia pentru alegerile din 2009Liviu Pleşoianu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live