Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Iulie 2017
Vizualizari: 879
Comentează add

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a semnat revocarea din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga.

Șefa DNA a semnat revocarea din funcție a doi procurori

radiojurnal

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA.

Ieri, CSM a aprobat o solicitare în acest sens venită din partea şefei DNA.

Ea le reproşează celor doi că şi-au desfăşurat activitatea în mod defectuos, iar aceştia o acuză, la rândul lor, de presiuni şi imixtiuni în anchete.

Tot azi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că situaţia din DNA trebuie tranşată cât mai curând.

Liviu Dragnea: Cred că ministrul justiţiei în perioada următoare va avea o poziţie. Este totuşi o situaţie fără precedent. Părerea mea este că cel puţin în această fază ar trebui să fim atenţi, în acelaşi timp preocupaţi. Cred că este afectată încrederea, nu ştiu dacă neapărat în justiţie, în sistemul judiciar în ansamblu.

Realizator: În cazul Ţuluş-Iorga versus Kövesi a fost sesizată Inspecţia Judiciară şi a fost deschis şi un dosar penal, iar ministrul justiţiei, Tudorel Toader, afirma, astăzi, că nu este de competenţa lui să comenteze acuzaţiile celor doi procurori la adresa şefei DNA.

Tot azi, în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie au avut loc două manifestaţii: una împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi o alta de susţinere a ei.


Etichete dnalaura codruta kovesirevocareprocuroridoru tulusmihaela moraru iorgacsmpsdliviu dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live