Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

21 Decembrie 2020
Vizualizari: 274
Comentează add

Şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost reluate

amalia-bojescu

   Foto: cdep.ro

Şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost reluate cu puţin timp în urmă şi urmează prezentarea rapoartelor de validare ale mandatelor de senatori şi deputaţi, după care aleşii vor depune jurământul.

Discuţiile în aceste comisii au durat mai mult decât se anunţase iniţial, ele fiind blocate de negocierile pentru funcţiile de conducere în Parlament şi repartizarea comisiilor de specialitate. Amalia Bojescu ne spune acum mai multe în direct. Bună seara, Amalia!

Reporter: Bună seara! Social-democraţii sunt cei care la un moment dat au blocat negocierile nemulţumiţi de felul cum au fost trataţi de către parlamentarii partidelor de centru-dreapta: PNL, USR-PLUS şi UDMR.
 
Mai mulţi lideri ai PSD au susţinut că repartizarea funcţiilor de conducere în Senat şi Camera Deputaţilor, dar şi a comisiilor de specialitate, trebuie făcută proporţional cu ponderea din Parlament, ţinând cont că PSD a obţinut cele mai multe mandate. Surse oficiale spun că, în urma negocierilor, PSD a obţinut preşedinţia a opt comisii atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.
 
PNL are preşedinţia a cinci comisii la Camera Deputaţilor şi șase la Senat. USR PLUS va conduce patru comisii la ambele camere, AUR deţine preşedinţia a câte două comisii în cele două camere, UDMR va conduce o comisie la Camera Deputaţilor şi două la Senat.
 
Odată deblocate aceste negocieri, şi comisiile de validare a mandatelor au putut prezenta rapoartele în plen.
 
La Camera Deputaţilor au fost validate 329 de mandate, iar pentru unul s-a amânat decizia până la completarea dosarului. Este vorba de mandatul lui Francisc Tobă, deputat ales pe listele AUR.
 
La Senat au fost validate toate cele 136 de mandate. În acest moment, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, a început procedura de depunere a jurământului.
 
(PH)
 

Etichete Camera DeputatilorSenatsedinte de plen(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live