Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 302
Comentează add

Şedinţă solemnă la parlament cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Şedinţă solemnă la Parlament

florin-lepadatu

Foto: cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - La parlament este programată luni o şedinţă solemnă pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Şedinţa are loc în contextul aducerii în atenţie a subiectului revizuirii legii fundamentale şi a discuţiilor din coaliţia de guvernare privind această posibilitate.

Reporter: Petruţa Dinu: ”La şedinţa comună solemnă a parlamentului pentru aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei vor lua cuvântul preşedintele României, şefii celor două camere legislative, precum şi reprezentanţii grupurilor parlamentare, potrivit unui memorandum al conducerii parlamentului. De asemenea, în şedinţa programată pentru ora 13:00 va rosti o alocuţiune şi preşedintele Curţii Constituţionale. Adoptată în anul 1991, revizuită în anul 2003, Constituţia în vigoare este şi în atenţia actualei coaliţii de guvernare. Liderii UDMR insistă cu modificarea legii fundamentale şi cred că noua majoritate creată în parlament poate susţine un deziderat atât de ambiţios ca introducerea republicii parlamentare.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live