Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

5 Noiembrie 2020
Vizualizari: 211
Comentează add

Guvernul urmează să introducă astăzi purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice, acolo unde rata îmbolnăvirilor este de 1,5 la mia de locuitori

Şedinţa executivului

florin-lepadatu

Foto: gov.ro.

Guvernul urmează să introducă joi purtarea obligatorie a măştii în toate spaţiile publice, acolo unde rata îmbolnăvirilor este de 1,5 la mia de locuitori.

Decizia ar urma să fie luată în şedinţa executivului programată joi seară, când ar putea fi decise şi alte restricţii în urma evoluţiei epidemiologice din ţară.

De altfel, premierul Ludovic Orban a avut miercuri seară o şedinţă operativă de urgenţă, pe această temă, cu mai mulţi reprezentanţi ai DSU şi ai Ministerelor Sănătăţii, de Interne şi Apărării Naţionale.

Reporter: Petruţa Obrejan - "Hotărârea nr. 51 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va fi discutată şi adoptată în şedinţa din această seară a executivului, aşa cum anunţase la începutul săptămânii şi premierul Ludovic Orban, care a ţinut să precizeze că, pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat au fost decise şi alte măsuri, printre care obigativitatea purtării măştii în toate spaţiile publice, unde rata infectării este de 1,5 la mia de locuitori, deşi măşura viza până acum dar zonele unde acest nivel era de 3%.

Ea se va aplica pentru toate persoanele începând cu vârsta de cinci ani, iar în ceea ce priveşte ţările cu risc epidemiologic ridicat, numărul acestora a ajuns la 32, iar persoanele care vin în România pentru mai puţin de trei zile nu vor intra în carantină dacă prezintă un test COVID negativ, făcut cu cel mult 48 de ore înainte."


Etichete victoriaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live