Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2020
Vizualizari: 477
Comentează add

UPDATE: ora 16.55-Ședința de plen se suspendă din lipsă de cvorum. Sunt prezenți doar 226 de parlamentari.

Ședință de plen pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură (VIDEO) Ședință de plen pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură (VIDEO) - Conține video

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

VIDEO: Ședință de plen pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură.

UPDATE: ora 16.55 - Ședința de plen se suspendă din lipsă de cvorum. Sunt prezenți doar 226 de parlamentari.

Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari.

UPDATE: ora 16.00 - Senatorii și deputații ar trebui să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Senatorii și deputații ar trebui să dezbată astăzi moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați împotriva Guvernului Orban.

Ședința comună fusese programată la ora 14:00 dar a fost amânată. Alina Stănuță revine cu ultimele informații de la Palatul Parlamentului. Bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Ședința a fost reluată cu apelul nominal. Până acum, din 15 deputați PMP, niciunul nu este în sală înafara liderului de grup. De la minoritățile naționale lipsesc toți cei 17 parlamentari. Pentru grupul partidului PRO România, din 21 de membri - 20 sunt în sală.

Urmează grupurile UDMR, USR, PNL și de la ora 16:40 grupul parlamentar al PSD. Se așteaptă finalizarea acestui apel nominal să se constate dacă este cvorum de ședință sau nu. Pentru a debuta ședința comună este nevoie de prezența a 233 de parlamentari.

În sală se află în continuare premierul Ludovic Orban alături de unii dintre miniștrii din cabinetul său, în timp ce pe holuri au loc discuții și negocieri în continuare. În sala de plen, în băncile PNL nu sunt parlamentari liberali, în schimb, în locul acestora, sunt așezate pancarte pe care sunt trecute mai multe realizări ale guvernului PNL. Deocamdată este în desfășurare apelul nominal. Vom reveni.


Realizator: Mulțumim! A transmis Alina Stănuț

----Știrea inițială---

Senatorii și deputații au amânat pentru ora 15:30 ședința comună în care urmează să se dezbată moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați împotriva Guvernului Orban. Vine cu mai multe informații de la Palatul Parlamentului Alina Stănuță.


Reporter: Bună ziua! Inițial, în debutul ședinței comune, și-au înregistrat prezența 170 de parlamentari din totalul de 465 de membri ai legislativului, ceea ce înseamnă că nu există cvorumul necesar pentru desfășurarea ședinței, adică 233 de parlamentari.

Ședința s-a suspendat și se va relua cu apelul nominal. Pentru a respecta normele de distanțare socială, prezența nominală are loc la ore diferite, de la ora 15:30 până la ora 16:40. Decizia a fost luată prin consens de liderii de grup.

În sala de ședință, în momentul în care a început, se aflau mai mulți parlamentari PSD, PNL, USR sau UDMR, dar și membrii executivului în frunte cu premierul Ludovic Orban. Pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi favorabile. Rămâne de văzut dacă se întrunește cvorumul de ședință, adică tot 233 de parlamentari, astfel încât dezbaterea și votul moțiunii de cenzură să aibă loc astăzi.


Realizator: Mulțumim! A transmis de la Palatul Parlamentului Alina Stănuță.

(RS)


Etichete motiune de cenzuravotdezbaterepsdpnlparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live