Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 August 2017
Vizualizari: 388
Comentează add

Guvernul ar putea discuta miercuri, în şedinţa de lucru, situaţia manualelor şcolare.

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria

florin-lepadatu

 

Guvernul ar putea discuta miercuri, în şedinţa de lucru, situaţia manualelor şcolare.

Ministrul educaţiei, Liviu Pop, spunea săptămâna trecută că va veni cu un proiect de act normativ prin care tipărirea manualelor şcolare să se afc exclusiv de editura didactică şi pedagogică, pentru ca acestea să ajungă la timp pe băncile elevilor.

Ministrul a promis că pe 11 septembrie fiecare elev de clasa a 5-a va avea toate manualele necesare.

Liviu Pop: "Legea manualului şcolar pe care o voi lansa în dezbatere publică în 12 septembrie va clarifica şi acest aspect, manualul digital şi manualul pe suport de hârtie, inclusiv atribuirea acestuia şi statutul manualelor auxiliare care au îngreunat ghiozdanul elevului în ultimii ani.

Programele, evident, trebuie periate şi aşa cum am spus, planurile cadru pentru tot învăţământul liceal va fi modificat, şi planul şi programul, cum ne-am angajat în programul de guvernare.

În 2017 vom finaliza planurile cadru, iar anul viitor toate programele şcolare pentru învăţământul liceal vor fi rescrise în aşa fel încât, pentru prima dată după 20 de ani, vom avea o reformă pe curriculum naţional, de la clasa pregătitoare până la finalul liceului."


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 atentionare-nowcasting
X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live