Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

5 Februarie 2017
Vizualizari: 563
Comentează add

Executivul se reuneşte la ora 14.00 într-o şedinţă specială, la Palatul Victoria, pentru a discuta Ordonanţa nr. 13 de modificare a Codurilor Penale.

Ședință de Guvern la ora 14.00 pentru discutarea OUG 13

petruta-obrejan

Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Guvernul urmează să renunţe, astăzi, la Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codurilor Penale, care a generat, în ultimele zile, proteste de amploare în toată ţara.

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului, Executivul se reuneşte la ora 14.00 într-o şedinţă specială, la Palatul Victoria, despre care avem detalii în direct de la redactorul nostru, Petruţa Obrejan.

Reporter: Într-adevăr, aşteptăm ca, într-o oră, membrii executivului să discute aici, la Palatul Victoria, Ordonanţa nr. 13 de modificare a Codurilor Penale.

Aseară, premierul Sorin Grindeanu spunea că a luat această decizie pentru că nu vrea să rupă România în două, să o dezbine.

Este o decizie care apare după cinci zile de manifestaţii puternice în Bucureşti, dar şi în alte oraşe ale ţării.

Chiar şi în acest moment, în faţa sediului Guvernului sunt câteva sute de persoane cu steaguri tricolore şi pancarde.

Pe una dintre acestea scrie: "Suntem cu ochii pe voi". Sunt foarte mulţi tineri, unii chiar fac mişcare pedalând pe biciclete. Sunt şi copii, dar şi studenţi veniţi în această dimineaţă în semn de solidaritate, din Cluj-Napoca.

Tot aseară, premierul Sorin Grindeanu mai spunea că este nevoie, totdată, de punerea în concordanţă a Ordonanţei 13 cu decizia CCR şi, în acest sens, va iniţia rapid consultări cu celelalte formaţiuni politice, excluzând pragul de 200.000 de lei.

În opinia sa, argumentele guvernului avute în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost bine comunicate şi de aici s-au iscat tot felul de confuzii şi distorsiuni.

Mai mult, Ministerul Justiţiei şi ministrul Florin Iordache îşi vor asuma consecinţele pentru acest demers - mai spunea aseară premierul. Vom vedea astăzi cum se va tranşa această problemă delicată, care a generat cele mai mari proteste după 1989.


Etichete guvernoug modificare coduri penalesorin grindeanuministerul justitieiprotesteflorin iordacheccroedonanta 13

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live