Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

6 Ianuarie 2020
Vizualizari: 397
Comentează add

Începe şedinţa de guvern cu reducerea aparatului bugetar pe agendă, dar şi cu schimbări de prefecţi în mai multe judeţe.

Ședința de guvern

petruta-dinu

 Foto arhivă.

Începe şedinţa de guvern cu reducerea aparatului bugetar pe agendă, dar şi cu schimbări de prefecţi în mai multe judeţe.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că executivul va adopta astăzi şi o ordonanţă, cel mai probabil de urgenţă, pentru a asigura intrarea în vigoare a modificărilor făcute la Ordonanţa 114, în condiţiile în care PSD a atacat la Curtea Constituţională legea privind corectarea acesteia.


Reporter: Petruţa Dinu - Premierul Ludovic Orban a anunțat că în ședința de guvern de astăzi se va discuta posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență cu normele de aplicare a modificărilor aduse Ordonanței de Urgență 114, modificări atacate recent de PSD la Curtea Constituțională.

Printre acestea se numără interzicerea cumulului pensie - salariu în sectorul public și plafonarea punctului de amendă.

Tot astăzi, liberalii au discutat despre posibilitatea organizării de alegeri parlamentare anticipate, însă procedura este extrem de laborioasă și prevede îndeplinirea anumitor condiții - admite premierul Ludovic Orban.


Ludovic Orban: Noi dacă luăm decizia să provocăm alegeri anticipate, parlamentarii PNL şi ai altor parteneri politici care susţin ideea anticipatelor, clar se vor angaja că nu vor vota învestirea a două guverne succesive astfel încât să se poată ajunge la situaţia constituţională în care președintele României să poată dizolva Parlamentul.


Reporter: Am reţinut și faptul că parlamentarii care au plecat de la PRO România au fost astăzi primiți în PNL, printre ei, deputaţii Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu.

Liberalii au adoptat şi un calendar pentru pregătirea alegerilor locale, iar pe baza unor sondaje, până la 1 martie, se dorește stabilirea candidaților partidului la funcțiile de primari, consilieri și președinți de consilii județene.


Etichete guvernludovic orbanpsdpnl

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live