Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 250
Comentează add

Coplata serviciilor medicale în sistemul privat se află miercuri pe ordinea de zi a şedinţei de guvern.

Şedinţă de guvern

florin-lepadatu

 Foto gov.ro

Coplata serviciilor medicale în sistemul privat se află miercuri pe ordinea de zi a şedinţei de guvern.

Asiguraţii care vor să beneficieze de servicii medicale în sistemul privat de sănătate ar urma să acopere doar diferenţa dintre tarifele unităţii medicale şi cele decontate de casele de asigurări de sănătate.

Executivul va analiza miercuri şi un proiect din domeniul educaţiei, după cum relatează reporterul nostru, Petruţa Obrejan: "Consultaţiile, investigaţiile, spitalizările sau diverse analize de laborator vor putea fi făcute de persoanele asigurate şi în unităţile medicale din sistemul privat, prin coplată.

Măsura, ce se află astăzi în atenţia executivului, vizează acoperirea diferenţei dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului Naţional Unic de Sănătate şi care sunt decontate de casele de asigurări de sănătate.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, coplata sau contribuţia pacienţilor va fi afişată pe pagina de Internet a unităţilor medicale private şi va fi plătită direct de pacienţi, cu acordul prealabil în scris al acestora.

Tot astăzi, miniştrii vor discuta şi un proiect elaborat de Ministerul Educaţiei, proiect ce are în vedere cifrele de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi universitar din anul şcolar 2019-2020."


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live