Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că pregătirea pentru valul al patrulea al epidemiei a fost deficitară, iar campania de vaccinare anti-COVID-19 s-a mişcat 'mult prea lent'.

Ședinţă cu toţi responsabilii guvernamentali pentru gestionarea pandemiei

radiojurnal

 Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru  astăzi o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali pentru instituirea unor măsuri restrictive.
 
Într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, şeful statului a precizat că pregătirea pentru valul al patrulea al epidemiei a fost deficitară, iar campania de vaccinare anti-COVID-19 s-a mişcat 'mult prea lent'.
 
Șeful statului consideră că pentru diminuarea răspândirii infectărilor sunt necesare măsuri urgente, clare și restrictive, astfel încât a convocat pentru astăzi o ședință cu toti responsabilii implicați în gestionarea pandemiei.
 
Klaus Iohannis: Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem, însă, altă opțiune decât să o depășim. Prioritatea zero este în acest moment salvarea semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.
 
Vaccinarea este singura soluție pentru oprirea pandemiei, a mai afirmat președintele Klaus Iohannis și a adăugat că este necesară și adoptarea în regim de urgență  de către parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la reducerea pe termen scurt a mobilității și interacțiunii umane.
 
Românii s-au prezentat ieri în număr mare în centrele de vaccinare. Aproape 69.000 de persoane s-au imunizat, din care  aproximativ 37.000 au fost la prima doză. 

Etichete pandemieklaus iohannissedintamasuri restrictive(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live