Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE SERII * Meteo * Sport Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Decembrie 2018
Vizualizari: 344
Comentează add

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri, după amiază, în şedinţă comună, pentru a adopta declaraţia privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului UE.

Şedinţă comună la Parlament

florin-lepadatu

 

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri, după amiază, în şedinţă comună, pentru a adopta declaraţia privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita timp de şase luni, începând cu 1 ianuarie.

Tot miercuri, premierul Viorica Dăncilă este invitat în faţa Parlamentului pentru a prezenta priorităţile guvernului în mandatul românesc la conducerea Consiliului Uniunii.

Reporter Petruţa Obrejan: "Timp de şase luni, România se va afla în centrul procesului decizional european, mandatul său la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fiind marcat, pe lângă deţinerea pentru prima dată a acestei importante atribuţii, şi de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Mai mult, acest mandat se va derula într-un context european şi internaţional complex, în care Brexitul şi cadrul financiar multianual sunt doar două dintre provocările existente.

Premierul Viorica Dăncilă spunea recent că mulţi dintre miniştri deja au avut întâlniri cu comisarii europeni, cu preşedinţii din Parlamentul European, dar şi cu raportorii, România fiind pregătită să facă faţă acestei responsabilităţi, fapt remarcat şi de preşedintele Comisiei Europene.

Viorica Dăncilă: "Recunoaşterea acestui fapt nu a putut decât să ne bucure.

Partenerii europeni au remarcat după aceste discuţii că fiecare ministru în parte stăpâneşte dosarele pe care le are pe masa de lucru, că este o implicare totală din partea fiecărui minister, iar discuţiile pe care le-am avut pe provocările existente la nivel european au arătat că stăpânim aceste probleme, că avem o abordare ambiţioasă, o abordare realistă şi că în acelaşi timp ne dorim ca preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene să se bucure de succes."


Etichete Parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live