Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2020
Vizualizari: 270
Comentează add

Va fi dezbătut şi supus la vot un proiect de rectificare bugetară odată cu propunerile de majorare a pensiilor și privind plata profesorilor.

Şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, mâine de la ora 13:00

radiojurnal

   Foto: Agerpres

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc mâine de la ora 13:00 în şedinţă comună pentru a dezbate şi supune la vot proiectul de rectificare bugetară. Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe ale Parlamentului au dat săptămâna trecută raportul final asupra proiectului.

Printre modificările aduse la propunerea PSD se numără majorarea cu 40% a punctului de pensie începând din această lună şi creşterea salariilor profesorilor pentru acest an.

Social-democraţii au susţinut că sumele pentru majorarea pensiilor se pot regăsi în măsuri pe care guvernul le poate lua în viitor, între care crearea de noi locuri de muncă sau recuperarea arieratelor.

Premierul Ludovic Orban a explicat că modificările adoptate în comisii contravin intereselor României și în opinia sa, raportul nu va trece de votul în plen.

Modificările presupun în total un surplus de cheltuieli de 6,3% din produsul intern brut, a mai spus premierul, care a adăugat că se vor folosi toate instrumentele constituţionale şi legale la dispoziţie, inclusiv o nouă rectificare pentru ca acestea să nu intre în vigoare, a transmis redactorul RRA, Alina Stănuţă.


Etichete Senatul RomânieiCamera Deputaţilorşedinţă comunărectificare bugetarăpensii majorate cu 40%

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live